CZ EN

therooftopguide.com Trip advisor

Přihlašte se k odběru Newsletteru

Šéfkuchař David Šašek

Šéfkuchař David ŠašekDavid začal sbírat své zkušenosti s vařením v profesionální kuchyni již ve svých 12ti letech pod vedením zkušených kuchařů v rodinném penzionu u Stráže nad Nežárkou. Po dokončení školy se vydal dále zdokonalovat v tomto krásném řemesle do předních pražských i zahraničních pětihvězdičkových hotelů a luxusních restaurací. Učil se od těch nejlepších šéfkuchařů jako např. Siegfrieda Vidovice, Zdeňka Pohlreicha, Roberta Webstera a Laurenta Gras, který dnes patří mezi světovou špičku. David používá k vaření hlavně tuzemské suroviny a maso z českých farem. Většinu mas připravuje metodou „Sous Vide“ , jejímž záměrem je zachovat přirozenou chuť, šťávu a texturu kvalitní potraviny při ohřívání za mírné teploty ve vodní lázni po dobu několika hodin. Je jeden z průkopníků této metody vaření u nás, s kterou začal již před šesti lety. Kvalitu připraveného masa mu posvětil i slavný Marc Veyrat.

Nezapomeňte si přečíst publikace Davida Šaška na jeho blogu.